Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

В Германия се чудят: Можем да играем с България или 6 други отбора

Емил Евтимов Емил Евтимов

Германските медии не пропуснаха да отразят днешния жребий за баражите, които ще определят последните четири участници на Евро 2020.

Втората част от жребия бе по-важната за германците, защото трябваше да определи съперника на Бундестима в група F. 

Само че германците не скриха лекия си шок от жребия и от факта, че всъщност той просто сведе опциите за съперник в групата на...седем отбора, сред които е и България.

По принцип жребият отреди победителят в плейофа на дивизия А да попадне при Германия и да играе мачове в Мюнхен и Будапеща. Това обаче ще се случи само ако победител бъде един измежду България, Унгария и Исландия.

Ако Румъния спечели плейофа, то ситуацията се променя. Причината е, че румънците са един от домакините на Европейското и съответно трябва да получат минимум два домакински мача.

Късмет! България срещу Унгария у дома по пътя към Евро 2020

Поради тази причина на жребия бе изтеглен и "резервна група" при такъв сценарий. Тогава Румъния ще попадне в Група С, която ще се играе в Букурещ. 

В същото време пък в група F, водена от Германия, ще попадне победителя от плейофите в дивизия D, където са Грузия, Беларус, Северна Македония и Косово.

Така на практика вариантите пред Бундестима в момента са България, Унгария, Исландия, Грузия, Беларус, Северна Македония и Косово. 

България ще играе срещу Германия в Мюнхен и Будапеща за Евро 2020

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още