В Германия се готвят за най-голямата криза на Бундеслигата

| Германия

След отлагането на големите първенства в Европа, все повече се говори за икономическото отражение върху клубовете, които ще понесат огромни загуби, които за някои могат да бъдат и фатални.

Така смятат и в Германия, където обявиха конкретно какви биха били загубите, ако първенството не се доиграе. Бундеслигата реално бе последното от топ първенствата, което взе решение да отложи 26-ия кръг, който трябваше да се играе този уикенд. В понеделник клубовете имат среща, на която се очаква отменяне на мачовете поне до 2 април.

А ако оставащите 9 кръга не се проведат, то икономическите загуби за 36-те клуба от Първа и Втора Бундеслига ще възлиза на 770 милиона евро! Това са пари, идващи по принцип от телевизионни права, спонсорски договори и продажба на билети и абонаментни карти. В същото време пък текущите разходи на клубовете като заплати си продължават.

Президентът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че Бундеслигата е пред най-голямата си криза, но изрази надежда, че всички клубове ще оцелеят.

За целта е възможно Германският футболен съюз да създаде програма за подпомагане на отборите. В нея най-вероятно ще бъдат включени и тимовете от по-ниските нива, както и от дамската Бундеслига.

Борусия Мьонхенгладбах спечели първия мач без публика в историята на Бундеслигата

Планът на Премиършип, ако няма повече мачове през сезона

В Италия изключиха вариант Серия А да завърши при настоящия си вид

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още