В Германия ще преустановят шампионата до 2 април

Германската футболна лига (DFL) обяви този петък, че в понеделник ще предложи Първа и Втора бундеслига да бъдат преустановени до 2 април заради пандемията от коронавирус.

 "Президентът на лигата ще предложи в понеделник на общото събрание да прекъсне мачовете на двете лиги от вторник до 2 април", се казва в изявление.

Мачовете от 26-ия кръг, насрочени при затворени врати, ще се проведат при условие, че здравните власти позволят. Изключение прави мача на Хановер, тъй като в тима има два заболели от коронавирус.

"Лигата и клубовете са в постоянен контакт с министерството на здравеопазването и местните власти. Правилото е, че инструкциите на тези органи трябва да се прилагат. Целта е сезонът да приключи преди лятото по спортни причини, но и защото окончателното спиране на сезона би застрашило оцеляването на някои клубове“, се казва още в изявлението, публикувано от Германската лига.

Първенствата в Италия, Испания и Англия вече бяха спрени. Шампионатът на България също бе преустановен до 13 април. 

Официално: Спряха Висшата лига до 3 април

БФС с официално решение: Футболът в България спира за месец

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още