Официално: Спряха Висшата лига до 3 април

На извънредна среща днес, ръководните органи на английския футбол взеха решение мачовете от Висшата лига и професиалния футбол в страната да се преустановят поне до 3 април, заради нарастващата епидемия от коронавирус.

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви: „В тази безпрецедентна ситуация работим в тясно сътрудничество с нашите клубове, правителството, ФА и ЕФЛ и можем да уверим всички, че здравето и благосъстоянието на играчите, персонала и привържениците са наш приоритет". 

Отборите на Лестър и Арсенал са под пълна карантина, а от днес към тях се присъедини и Евертън, тъй като имат играч, който е показал съмнителни симптоми на болестта.

Микел Артета е болен от коронавирус

Първи случай на заразен с коронавирус футболист в Англия

Клубовете от Висшата Лига на спешна среща

Тестват играч на Манчестър Сити за коронавирус, поставен е под карантина

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още