В Италия разхлабват мерките, но още няма дата за Серия А

Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви, че по график ще бъдат разхлабени някои мерки на Апенините, но все още е рано да се каже дата за възобновяване на първенството в Серия А. Въпреки това отборите получават възможност за възобновяване на тренировъчния процес на 18 май.

От понеделник ще се позволи движението на хора в различните региони на държавата, а също така посещението на барове, ресторанти, музеи и фризьорски салони. От 25 май ще отворят фитнес залите, а от 15 юни кината и театрите.

"От понеделник отново ще бъде възможно да се тренира, което означава, че това важи и за футболните тимове. Има много изисквания, които трябва да се спазват. Министърът на спорта Спадафора е много отговорен в условията за максимална безопасност, които трябва да бъдат изпълнени. За да дадем дата за старт на мачовете трябва да получим повече гаранции, отколкото имаме в момента. Фитнес залите, басейните и спортните центрове ще отворят отново на 25 май", каза Конте.

Плейофи определят шампиона в Италия?
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още