В Италия: Всичко или нищо

В Италия започнаха сериозни спорове свързани с доиграването на първенството и в частност предложението за формиране на плейофи и плейаути, ако Серия А не успее да завърши в своята цялост. Все още няма начална дата за старт на първенството, въпреки че се лансира идеята за 20 юни.

Отборите в Италия подновяват тренировки

Промяна във формулата на лигата в ход ще доведе до редица съдебни претенции от страна на клубовете, които ще бъдат ощетени от ситуацията. Всеобщото мнение е, че ако не успеят да се изиграят всички мачове от първенството поради пандемията от коронавирус то няма смисъл да се играе нищо. "Ако не може да се доиграе няма смисъл въобще да се играе", каза президентът на Торино Урбано Кайро преди два дни. Телевизиите, които държат правата за излъчване на италианското първенство също изразиха мнение, че не трябва да се плаща последната вноска към клубовете, ако мачовете не се изиграят изцяло.
Повечето клубове в Серия А се противопоставят на идеята за плейофите и плейаутите, което е сценарий, който би променил правилата на шампионата.

Президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малато също е скептичен: "Плейофи? Всичко или нищо. Това е моята идея. Ето защо казвам, че е необходим план Б, както направиха в Германия, като осигурим споразумение с телевизиите. При нас обаче такъв план липсва", каза Малато.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още