В Италия забраниха спорта до 14 юни, стартът на Серия А пред отлагане

Министър председателят на Италия Джузепе Конте подписа днес нов указ, чрез който забранява всички спортни събития и състезание до 14 юни. Първоначално плановете за рестарт на Серия А бяха тя да се опита да започне отново на 13 юни, а от днес започнаха и груповите тренировки на отборите. Това бе решено чрез гласуване на клубовете миналата седмица.

Новото постановление на италианският премиер може да доведе до отлагане на старт на шампиона и мачовете да започнат най-рано на 20 юни.

От футболната федерация на Италия заявиха, че приемат мярката, която забранява спортните събития дори при закрити врата, но изрази желание за нови преговори.

Времето започва да притиска сериозно големите първенства и всяко отлагане може да се окаже фатално за завършване на шампионатите. 13 юни бе дата дадена като краен вариант, при който Серия А ще може да завърши нормално. В последните няколко часа се заформи хипотезата за изместване на мачовете към 20 юни, което вероятно ще се случи и в Испания. В Италия вече обявиха, че ако мачовете започнат на 20 юни ще е необходимо да се играе непрекъснато в следващите седмици в цикъл сряда-събота. До края на шампионата в Италия са необходими 13 слота, в които да се играят мачовете - 12 пълни кръга и отложените няколко мача от предишните кръгове.

Отборите във Висшата лига подновяват тренировки

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още