В понеделник ще е ключовата среща за бъдещето на българския футбол

Ключова среща, на която ще се обсъжда евентуалното рестартиране на тренировките на българските клубове с последващо подновяване на шампионата ще се проведе в понеделник, разбра dsport. На нея ще присъстват представители на БФС, Медицинската комисия към БФС и Националния оперативен щаб.

Очаква се главните действащи лица в разговорите да бъдат именно представителите на медицинската комисия към БФС, която се оглавява от д-р Михаил Илиев и в състава и влизат водещи спортни лекари в България. Те ще обсъждат с Националния оперативен щаб вариантите, при които да бъде позволено на футболните клубове да подновят тренировките под някаква форма, а също така ще се очертае евентуален план за подновяване на шампионата.

Реално тази среща се очертава да бъде от съществено значение за бъдещето на българския футбол. До момента основните дискусии се водиха на ниво БФС и клубовете, но сега в "играта" ще влязат и медицинските лица.

Очаква се Медицинската комисия към БФС да изготви подробен протокол, който да спазват клубовете и който да е задължителен при евентуалното подновяване на шампионата.

Едва след срещата с щаба ще се стартират нови сондажи в БФС и те ще зависят изцяло от резултатите от дискусията.

Ген. Мутафчийски: Вървим към отпускане на мерките и спорт на открито

БФС трябва да връща пари на държавата

В Англия обсъждат пожарен план - 23 отбора в елита и без Купа на Лигата
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още