В Русия предложиха намаляване на заплатите на футболистите

dsport.bg

Председателят на държавния комитет по физическа култура, спорт и туризъм в Русия Борис Пайкин предложи да се ограничат сериозно заплатите на футболистите. Идеята е спестените средства да отиват за развитие на детско-юношеския футбол, обмислят в руската "Дума". Това идва като реакция от безличното представяне на Русия по европейските терени това лято.

"Привържениците се възмущават от баснословните заплати на футболистите, които са абсолютно несъразмерими с резултатите. Трябва да се отрежат възнагражденията, а освободените средства да отидат за развитието на детския и юношески футбол. Трябва и да се въведе ограничение за броя на легионерите. Нужно е да наблегнем на развитието на своите играчи, а не върху привличането на чужденци", заяви Борис Пайкин пред РИА Новости.

Президентът Владимир Путин критикува представянето на националния отбор на Евро 2020 и наблегна на необходимостта от сериозни промени във футбола. Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко поръча на спортното министерство да работи върху мерки за намаляването на заплатите за играчите и ограничаването на броя чужденци в първенството на Русия.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още