Вайналдум: Горд съм, че ще нося лентата, но Ван Дайк е нашият капитан

dsport.bg

Жоржиньо Вайналдум е доволен, че бе избран за капитан на Нидерландия за Евро 2020, но заяви, че отсъствието на Върджил ван Дайк ще бъде усетено през следващия месец.

"Разбира се, капитанската лента е голям тласък за мен. Това ми създава чувство на гордост. Стигнах до възраст, когато съм по-ангажиран с останалата част от отбора, но в същото време чувствам, че все още мога да бъда себе си в тази роля", заяви Вайналдум. Но допълни, че отсъствието на Ван Дайк е тежък удар за отбора: "Той е нашият истински капитан във всичко. Той е голям и силен и наистина има вид на капитан".

Нидерландия за последно игра на голям форум през 2014 година на световното първенство в Бразилия, където завърши на трето място. "Невероятно е, че не сме играли на световно първенство или европейско първенство в продължение на седем години. Нидерландия изглежда винаги се класира автоматично. Липсата на един турнир, това може да се случи. Но два? Това много ме нарани. Понякога гледах онези турнири със стиснати зъби, трудно можех да го понеса. Бях на почивка, но се чувствах гузно, тъй като по време на тези турнири не бива да съм на почивка", добави Вайналдум.

Нидерландците искат да компенсират изгубеното време, след като попаднаха в сравнително приемлива група с Австрия, Северна Македония и Украйна. "Отново сме екип от приятели. Формираме единен фронт. Разбира се, това само по себе си не гарантира, че ще спечелим мачове, но е много важно. След Световното първенство през 2014 г. атмосферата в отбора беше малко тягостна за известно време", завърши той.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още