Старши треньорът на Спартак Варна Валентин Илиев говори пред журналисти преди първия кръг във Втора лига

"Силно се надявам да се създадем още по-голяма конкуренция и класа в тройката нападатели, дали ще е централен или краен нападател, там имаме нужда от попълнение, най-вече по фланговете. Градим нов отбор, за нов отбор нещата се развиват по-бързо от предвиденото. Момчетата се стараят страшно много и всеки изминал ден започват да се сработват по най-добрия начин“, каза Илиев.

"ЦСКА 1948 е добре организиран отбор, един клуб в който се работи доста правилно и последователно. Убедени сме, че ще търсим във всеки двубой победата, независимо дали съперникът е по-слаб, на нашето ниво или по-силен“, заяви треньорът.

Срещата пропускат Ромееш Ивей, защото е наказан и Божидар Васев, защото за неговото възстановяване ще е необходимо доста време. Даниел Начев тренира цяла седмица с отбора и се чувства много добре, съобщи още Валентин Илиев. 

„Много ми се иска да достигнем в един етап от сезона, в който да играем и красиво, и да печелим. Да работим и да направим така, че ние да диктуваме нещата с топка, без топка. Това няма да стане с магическа пръчка, това е ясно“, сподели още той. 

В отговор на въпрос за Христофор Хубчев Валентин Илиев каза, че за съжаление в едно единоборство по време на мач се случи най-неприятното за играча, което е загуба за футболиста, за него като треньор и за клуба. Смея да твърдя, че той щеше да бъде много полезен на отбора, допълни специалистът. 

„Ние като клуб сме изцяло зад него, подкрепяме го и няма да го оставим в нито един момент и каквото е необходимо около операции, възстановяване, ще бъдем плътно зад него и ще го подкрепим“, заяви още Илиев. 

Запитан дали ще разчита на Хубчев след като се възстанови треньорът посочи, че това може да го каже във времето. „Сега няма как да знам преди да науча как е минала операцията и как протича самото възстановяване“, каза още специалистът. Той уточни, че това не е първа контузия на Хубчев и не знае как ще протече неговото възстановяване и самата интервенция.

Готови, старт – ново първенство с нови очаквания и стари проблеми

Съдийската комисия разпространи промени в правилата на играта

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS