Велико Търново отново ще е домакин на Европейска купа по спортно катерене

dsport.bg

След 10-годишно прекъсване Велико Търново отново е домакин на голямо международно състезание в катеренето. Традициите в организирането на състезания по спортно катерене датират още от 1989 г., когато там се проведе последната световна купа на скали, а от следващата година състезанията започват да се провеждат на изкуствени скали. През 2002 г. на новоизградената катерачна стена в Двореца на културата и спорта се провежда европейска купа за юноши и девойки. След което в следващите 10 години - световно първенство за юноши и девойки, две световни купи за мъже и жени, и пет европейски купи за юноши и девойки. Благодарение на домакинството на състезанията голяма част от световния елит в катеренето по едно или друго време е бил у нас. Всичко това беше мощен мотивиращ фактор за българските катерачи, които през всички години бяха достойни участници във всички големи състезания и спечелиха за България много медали и отличия.

В европейската купа във Велико Търново са записани за участие 79 състезатели от 11 страни, сред които и най-добрите български катерачи. Състезанието е подкрепено от Министерството на младежта и спорта, община Велико Търново, спонсори са фирмите Устето, X-Cult, Уолтопия.

Програма:

Събота, 24.07

квалификации

9:00 - Youth B (14-15 год.)

11:30 - Youth A+Juniors (16-17 год. и18-19 год.)

Недля, 25.07

финали

09:30 - Youth B юноши и девойки

11:30 - Youth A юноши и девойки

13:00 - Juniors юноши и девойки

14:30 - Награждаване

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още