Венци Стефанов: Дискриминация ли е, като казвам, че Жейнов е бургазлия?

Венцеслав Стефанов заяви в специално интервю за dsport и Дарик радио, че не иска да коментира решението на Комисията за защита от дискриминацията. Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС беше признат за виновен в расова дискриминация и глобен.

Комисията за защита от дискриминация: Венци Стефанов е осъществил расова дискриминация

„По този въпрос не коментирам нищо. Имам адвокат. Адвокатът ще се разправя с тези личности. Жейнов е бургазлия, това расова дискриминация ли, като казвам, че е от Бургас? Да не ме съдят и за това? Не, няма да заровим томахавките с Николай Жейнов”, заяви Стефанов пред dsport.

„Доволен съм от подготовката, доволен съм от момчетата. Убеден съм, че следващият сезон ще е много по-добър за Славия. Ако има добър футболист и Загорчич го хареса, защо да не го вземем? Ако ще се привличат чужденци, то би трябвало да се привличат класни чужденци. Няма смисъл да се привличат такива, за които ме съди Комисията за защита от дискриминацията”, коментира той.  

„Ние сме доволни, че Петко Христов отива да играе в европейски шампион. Представи се отлично. Парите не са най-важното нещо. Не знам защо първо се пита за парите, а не за играта. При всички случаи футболистите на Славия си получават заплатите, а не като някои клубове, които от месеци не са си ги получавали. Има запитвания за Андреа Христов, не са едно или две, но конкретна оферта няма“.

Босът на „белите“ също така коментира предстоящия мач на българския национален отбор срещу европейския шампион Италия.

„Когато играем с големи отбори, виждаме къде се намираме. Сега се надявам, че ще си вземем поука от предишните мачове. Надявам се националния селекционер вече да е избистрил състава и да пуска перспективните, които утре биха били ядрото на един истински национален отбор. Аз бях на Европейското за шампиона“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още