Босът на Славия Венцеслав Стефанов говори около доста от актуалните теми покрай "белите" преди началото на пролетния дял от шампионата. Президентът на "белите" даде обширно интервю пред Валентин Грънчаров в предаването "Игра в центъра" на Palms Bet.

"Сега сме освободили 7 или 8 футболисти, ако сме уреждали мачове дали някой от тях нямаше да каже. Нека един футболист да каже. Трябва да си много прост да вярваш в такова нещо. Обръщалки, палачинки, като чуя такова нещо се нервирам. Славия никога не се е занимавала с такива неща. Тези, дето ги говорят тия неща, да си пият лекарствата", каза Стефанов. 

"Янис Карабельов ми беше голяма слабост. От дете. Ако съм го бутал за националния отбор, за да го продам, щеше ли да се случи така. Другото нещо, това за което най-много съм протестирал - мениджърите и мениджърските интереси. Много често имам проблем с родителите. Със Стефан Велков, със Стергиакис също. И Без Стергиакис, Карабельов и Велков, Славия ще бъде. Важно е какво оставяш ислед себе си. Ето виж един Ивайло Димитров ходи насам-натам и пак се върна при нас. Не му желая на Янис скоро да се връща нека успее да пробие. Измисли си някакъв повод, президентът на Урал отказа трансфер, за който аз нямам никаква вина. Имаше варианти за Криля Советов и Урал. Той вика „аз искам да отида да играя в бяла държава“. Явно за него Русия не е бяла държава.

Лицето Жейнов по някакъв начин се впи в семейството на Филип Кръстев. Хората, които помогнаха за трансфера – Петьо Костадинов, Лъчо Танев, Христо Стоичков. Нали знаеш какво става като кажа на Пеп Гуардиола – Христо Стоичков. Аз водих разговор със Стоичков беше на високоговорител. Той каза „ако това момче иска Мендеш, ще го заведа при него, ако иска Райола, ще го заведа при него", разкри още президентът на "белите". 

"Подобрението на стадиона влиза в плановете ми. Трябва да се вземе и още един автобус. Има доста неща, които трябва да се пооправят. Надявам се догодина да започнем да оправяме нещата.

Отборът няма да изпадне. Ще налагаме млади футболисти, защото в края на краищата ние сме българи. Крайно време е нашите футболисти да бъдат ценени в Европа. Не ме притесняват загубите в контролите. Играхме с пет руски отбора и Войводина Нови Сад. Лудогорец игра с един руски отбор, който е във Втора лига, руснаците го пребиха като куче. Не можеше да си вдигне главата както се вика, а е най-добрият български отбор", каза още Стефанов. 

"Всеки един човек, който се занимава с финансиране на клуб и не е милиардер, има проблеми. В България има два клуба, които нямат този проблем. Лудогорец и ако всичко там е истина в момента – Ботев Пловдив. Дано нещата там са истински. Условията, които са в България, от футбол не може да се печели. Домусчиев може 1-2 години да е бил на печалба, но накрая като тегли чертата вижда, че не е това, което искаш. Докато националния отбор няма успехи, нищо добро не чака клубовете.

Чужденците трябва да бъдат наистина добри. Ако дадеш повече пари, да дадеш за нещо топ, нещо истинско. Аз съм убеден в едно. Рано или късно мен няма да ме има. Славия ще остане и ще пребъде, но този, които разчита на българите, този, който може да си позволи да налага само български  футболисти. Ако има два или три такива клуба българският футбол, ще се изкачи в трета или дай Боже втора урна", добави още той. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS