Грациите от ансамбъла по художествена гимнастика подготвят нови съчетания за Олимпийските игри в Токио и ще се борят за оценка от 31. Това заяви днес треньорът на момичетата Весела Димитрова.

Гимнастичките и Димитрова бяха наградени за отбор и треньор на месец септември и на брифинга с медиите разкриха каква е програмата им за предстоящата 2020 година.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще участват поне на три от четирите Световни купи, една от които ще се проведе в София, както и на Европейското първенство. Целта за всички тези състезания, която постави Весела Димитрова пред момичетата е ТОП 3 във всяко едно от тях.

За новия сезон и Олимпиадата, Димитрова отбеляза, че подготвя съвсем нови съчетания, които ще бъдат на същите уреди, но много по-сложни. „Диамантените“ ще изиграят новите си композиции пред публика най-рано през март.

„Ще се опитам да направя едни скъпи съчетания. Възможно най-много трудности, колаборации и така нататък, ще гоним оценка 31“, заяви още по темата Весела Димитрова.

Сребро и пето място за ансамбъла по художествена гимнастика от Световното в Баку

Илиана Раева: Момичетата ни са съвършени

Какво каза още треньорът на „Златните момичета“, чуйте в аудито ни!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS