Весела Лечева: Държавата и ЦСКА работят в пълен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион ''Българска армия''

dsport.bg

Държавата, в лицето на ММС и „Сердика спортни имоти“, и футболен клуб ЦСКА София работят в пълен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион „Българска армия“ и довеждането на проекта до успешен край. Това отговори министър Весела Лечева на въпрос за процеса на реконструкция и строителство на стадиона в Борисовата градина.

„За да бъде изпълнено решението но Министерския съвет, "Сердика спортни имоти" ЕАД и ПФК "ЦСКА София" ЕАД подписаха на 6 декември 2022 г. меморандум за създаването на съвместно дружество за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със споразумението двете страни се ангажират с конкретни стъпки и срокове относно учредяването на съвместното дружество. Създадени са условия ПФК "ЦСКА София" ЕАД да продължи с дейността по проектиране на стадиона, докато продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по вписване на съвместното дружество в Търговския регистър“, разясни пред депутатите Весела Лечева и отново напомни, че "Сердика спортни имоти" ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема ангажименти относно финансирането на бъдещото строителство, което трябва да бъде осигурено изцяло от футболния клуб.

Министър Лечева добави, че спортната и футболната общественост очакват с нетърпение построяването на нов стадион, но държавата трябва да извърви всички крачки, за да бъде спазен законът.

„Процедурите по оценка на активите отнемат време. Това не е нещо, което може да бъде свършено за няколко часа, но всички заинтересовани страни не са спирали да работят“, съобщи Лечева.

ЦСКА съкращава времето за изпълнението на стадиона наполовина (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още