Висшата лига подписа договор за ТВ права на стойност над 4 милиарда

dsport.bg

Клубовете от Висшата лига подкрепиха единодушно подписването на нов тригодишен договор със Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video и BBC Sport за излъчването на двубоите им. Новата сделка ще влезе в сила от лятото на 2022 година и е до лятото на 2025, а стойността ѝ възлиза на около 4.5 милиарда лири.

Новият договор включва постепенно финансиране на клубове от ниските дивизии в размер на 100 милиона лири. Те ще получат сумата в рамките на  четири години

"На първо място искаме да изразим благодарност към правителството, че ни позволиха да подпишем този договор и че продължават да подкрепят Висшата лига и английския футбол. Ковид-19 нанесе значителни щети по футбола, но новият договор с партньорите ни в Обединеното Кралство ще размие несигурността, ще гарантира стабилност и ще донесе увереност на цялата футболна пирамида".

"Завишените параметри ще осигурят жизненоважна подкрепа за футболните клубове в цялата страна", каза изпълнителният директор на Английската футболна асоциация Марк Бълингам.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още