Вижте как новата звезда на Левски си вкарва автогол от над 30 метра

Левски постигна голямата си цел през зимния трансферен прозорец и си осигури услугите на нидерландеца Стайн Спиерингс, купувайки го от елитния местен Валвайк. Преди това Спиерингс прави своя пробив в мъжкия футбол с екипа на Спарта Ротердам, с който успява да спечели промоция и да играе в Ередивизи.

Спиерингс подписа за три години с Левски

Надеждите на всички на "Герена" са Спиерингс да се превърне в новата звезда на Левски. За сезон и половина във Валвайк атакуващият халф има 10 попадения. Голът, с който обаче си остава най-популярен, е...автогол.

Попадението е наистина зрелищно и затова не е случайно, че при търсене на името на Спиерингс, именно то се появява моментално.

Случаят е от 10 май 2018 година. Тогава Спарта Ротердам играе плейоф за оставане в Ередивизи с Дордрехт. В 89-ата минута на първия мач, гостуване за Спарта, тимът на Спиерингс води с 1:0. В този момент обаче новото попълнение на Левски, в опита си да изчисти една топка, я изритва от над 30 метра право към вратата на своя отбор. Вратарят е неподготвен и така се стига до със сигурност един от най-красивите автоголове в историята на холандския футбол.

В крайна сметка нещастието на Спиеринг не е фатално. В ответната атака тимът му вкарва за 2:1, а след това с 2:2 в реванша продължава напред. В следващия етап обаче Спарта губи и така изпада в Еерсте дивизи.

Първа тренировка с Левски за Спиерингс

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още