ВК Марица откри ресторанта си

dsport.bg

Марица Пловдив официално откри най-новата си придобивка. На зала „Лаута“ беше открит спортен ресторант, а на официалното откриване беше ръководството на Марица, състезателки и треньори в отбора, представители на Община Пловдив.

На официалното откриване присъства президентът на клуба Илия Динков, вицепрезидент на Марица Светослав Славов, треньорът Борислав Крачанов. Присъстваха районните кметове на Тракия Костадин Димитров и на Южен Костадин Язов, директорът на ОП Чистота Димитър Георгиев, зам.-директора на ОП Паркове и градини Николай Чунчуков, общинският съветник Атанас Узунов.

„С нашия президент господин Илия Динков продължаваме усилията да развиваме волейболния клуб. Искаме да благодарим на Община Пловдив, господин Димитров и господин Язов, както и ОП Чистота и Паркове и градини, които ни оказаха съдействие за облагородяването на района около залата. Благодарим и на нашите момичета, които винаги са гостоприемни да ни посрещнат. Това вече е техният дом за спортуване, за хранене и за възстановяване“, заяви вицепрезидентът на Марица Светослав Славов.

„Искам да благодаря на момичетата най-вече, защото без тях нямаше да има никакъв смисъл от всичко това, което правим“, заяви президентът Илия Динков.

„Искам да благодаря на момичетата за всичко това, което правят. Не е работа на спонсори, треньори, състезатели да изграждат по някакъв начин спортна инфраструктура. Ние сме ви длъжници на вас. Вие прославяте Пловдив и има толкова вдъхновяващи моменти, които правите. Имате зад гърба си силни хора, които Ви подкрепят и това е част от вашия успех. Винаги сме били насреща, но може би сме длъжници“, заяви кметът на район Тракия Костадин Димитров.

Ресторантът ще се използва от всички възрастови групи на Марица от жените до най-малките – 11-годишните. От клуба смятат да дадат помещението и абсолютно безвъзмездно за деца от школата, които искат да празнуват своите рождени дни в него. Марица е първият отбор в българския волейбол, който може да се похвали с подобно помещение.

Спортният ресторант се намира в началото на зала „Лаута“, която беше променена. Главният вход е напълно обновен с надпис Марица, нов вход и голяма емблема на клуба, която свети в тъмното.

Марица ще работи и със специалист, който ще изготви хранителен режим за отборите и те ще получават нужната храна директно в залата.

Спортният ресторант ще се използва и за анализи, видео разбори от отборите на Марица, както и за пресконференции.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ