Водеща родна футболистка от Италия: Ако не спазваш правилата, значи нямаш съвест

Българската футболистка Симона Петкова даде специално интервю за Дарик радио и dsport.bg, в което говори за ситуацията в Италия и насърчи всички да бъдем по-внимателни в ситуацията с коронавирус. Състезателката на Сан Марино живее в град Римини, където също има голям брой заразени по подобие на цяла Италия. Една от най-добрите футболистки на България споделя, че от клуба не са наложили евентуални глоби за своите служители ако не спазват нормата за изолация, а просто всеки да внимава за себе си, защото самият той ще пострада най-много. Ето какво каза една от водещите ни футболистки Симона Петкова:

„Наистина съм в центъра на епидемията, но в мен няма нито страх, нито стрес. Тук в Римини има заразени и определено има страдащи от коронавирус. Но искам да кажа, че в града хората си стоят по домовете и Римини е малко градче, като цяло хората спазват правилата и не излизат много, така че не виждам опасност.  Има позитивно мислене, за съжаление повечето от домовете в Римини нямат балкони и не може да се организира масово събитие като пеенето на химна, но по пясъка се рисуват различни неща. Самолети минават над града и описват италианското знаме с цветовете.”

„Не съм спирала да тренирам, ние имаме индивидуални. Имам възможност да се подготвям на плажа въпреки коронавируса. Ходя рано сутрин, когато няма хора. Това е и единственото ми излизане. Съветвам хората да правят упражнения вкъщи, има много специалисти в интернет, които изготвят програми и така да си запълват ежедневието” допълни Симона Петкова.

„Чувам се с моето семейство в България всеки ден по телефона. В Италия се опариха, защото не вярваха за коронавируса. Местните стояха навън и си водеха обичайния начин на живот. Италианците са много социални, постоянно се прегръщат и целуват, което доведе и до големия брой жертви. В България положението се опитва да се стабилизира, хората не вярват на смъртната статистика, което е плашещо, но си мисля, че настъпва моментът, в който ще се вземат правилните решения и ще си останат вкъщи.”

„В нашия отбор няма глоби ако не спазваме дисциплината по простата причина, че тук са интелигентни хора и се справяме, всеки си гледа себе си. В крайна сметка ако нарушиш правилата, това не означава, че трябва да получиш глоба, а че ти нямаш съвест. Ти ставаш опасност за другите. Не става въпрос за глоби, а за мисъл, самоосъзнаване и поемане на отговорност” насърчи Петкова.

„Определено, голяма мъка и болка е липсата на терена, топката, усещането за мачовете и атмосферата. Аз я преживявам много тежко. Започнах да развивам моите бъдещи планове, като скоро ще издам книга. Тя вече е написана и си я оформям. Сега обаче съм се насочила повече към актуалната ситуция. Създала съм програма за тренировки вкъщи. Работя с няколко отбора в България, опитвам се да ангажирам децата като правим забавни упражнения. Моята цел е колкото се може повече деца да се включат и да останат активни въпреки тежката ситуация, която настъпи.”

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още