Във волейбола отлагат мачове при поне 4-има играчи, заразени с COVID-19

dsport.bg

На свое заседание ръководството на Национална волейболна лига взе следните решения, отнасящи се до провеждането на официални срещи в условията на епидемична обстановка, свързана с COVID-19:

- При минимум четирима картотекирани състезатели от представителния отбор, доказано заразени с коронавирус, съответният волейболен клуб има правото да поиска отлагане на предстоящата си среща след установяването, без да се заплаща такса. Същият двубой трябва да бъде изигран в рамките на съответния полусезон.

- При установяване на инфектирани лица (състезатели, треньори, служители на клуба), клубът е длъжен незабавно да приложи мерките, определени от държавните здравни власти. Контактните лица да бъдат подложени на тестване чрез PCR тест и едва след отрицателен резултат ще бъде подновена състезателна дейност.

- При евентуално усложняване на обстановката в страната, свързана с COVID-19, и невъзможност за провеждането на 3 (три) поредни кръга от шампионата, НВЛ ще насрочи дата и час за среща с клубовете (в зависимост от ситуацията, може и дистанционна) за вземане на последващи решения, произхождащи от възникналото обстоятелство.

На предстоящото заседание на УС на Българска федерация по волейбол на 6 октомври от 11 часа в парк хотел "Москва" ще бъдат утвърдени и приети Правила на БФВ за действие при положителен резултат за COVID-19.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още