Волфсбург подновява тренировки въпреки пандемията

| Германия

Волфсбург анонсира, че първият отбор подновява тренировки в понеделник, въпреки мерките на германските власти да ограничат социалните контакти заради пандемията COVID-19.

Бундеслигата трябва да се възобнови в началото на април, а за Волфсбург предстои гостуване на Байер Леверкузен. Към този момент обаче изглежда малко вероятно футболът в Германия да се поднови толкова скоро.

Смъртните случаи от коронавирус в Германия продължават да растат, а канцлерът Ангела Меркел обяви забрана на публични мероприятия и събирането на повече от двама души на едно място. В официалния сайт на Волфсбург обаче се съобщава, че отборът ще поднови тренировъчния процес на малки групи:

„Волфсбург ще поднови тренировки по план в понеделник, 23 март, при специален режим и спазване на строги хигиенни правила. Заниманията ще стартират рано сутринта, а футболистите ще бъдат разделени на малки групи, които ще тренират по различно време, единствено и само във фитнес залата до второ нареждане“.

Директорът на клуба Йорг Шматке допълва: „Както стоят нещата, мачовете ще бъдат подновени след 2 април. Дори това да изглежда нереалистично, всички трябва да го имаме предвид и да се адаптираме“.

В Германия се сетиха за знаменит гол на Балъков спасил Щутгарт (ВИДЕО)

Големите обрати: Една знаменита вечер изживяна с „мигащ“ телетекст

Прочетете още