Решението дали Новак Джокович ще може да остане в Австралия, за да вземе участие на Australian Open, все още се очаква 24 часа, след като световният номер 1 в тениса спечели изненадващо делото си за депортация от Австралия, като съдия нареди незабавното му освобождаване от имиграционния хотел.

Говорителят на министъра на имиграция Алекс Хоук потвърди, че министърът все още обмисля дали да анулира визата на Джокович.

„В съответствие с надлежния процес, министър Хоук ще обмисли задълбочено въпроса“, каза говорителят му.

Адвокатът на Джокович – Ник Ууд каза пред Федералния съд на окръжността, че „Tenis Australia“ ще трябва да знае до края на днешния ден дали сръбският тенисист ще участва на турнира или не.

Вчера следобед Ноле проведе тренировка на „Род Лейвър Арена“.

Говорителят на г-н Хоук каза, че министърът все още обмисля дали да анулира визата на Джокович за втори път.

„Остава в рамките на преценката на министъра на имиграцията г-н Хоук да обмисли анулиране на визата на г-н Джокович според личните му правомощия за анулиране в рамките на раздел 133С(3) от Закона за миграцията“, каза говорителят.

„Министърът в момента разглежда въпроса и процесът продължава“, добави той.

Съобщението последва публикуването на съдебните документи относно жалбата на Джокович, които разкриват, че в австралийската декларация за пътуване на сърбина, той е заяви, че не е пътувал през 14-те дни преди пристигането си в Австралия на 6 януари. Но публикации в социалните мрежи показват, че световният номер 1 в тениса е пътувал до Испания по това време.

Формулярът на декларацията предупреждава, че „предоставянето на невярна или подвеждаща информация е сериозно нарушение“.

Джокович тренира в Мелбърн, благодари на съдията, спасил визата му

Съдът в Австралия отмени анулирането на визата на Джокович, сърбинът ще участва на Australian Open

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS