Всички клубове с нови писма за Общото събрание на БФВолейбол в петък

Инес Павлова Инес Павлова

„Общо събрание ще има както е записано в регистъра. Взели сме абсолютно всички предпазни мерки, помещенията ще бъдат дезифекцирани, ще има дезифектанти, маски сме подсигурили на всички участници. Който се притеснява, може да изпрати пълномощник. Няма абсолютно никакви притеснения“, увери пред Дарик и dsport вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев. Той уточни, че Отчетно-изборното общо събрание в столичен хотел от 10 часа петък не е от масов характер защото едва ли ще присъстват и 100 души. Като допълни: „Всички клубове ще получат днес мейл с детайлите около Общото събрание. Право на глас ще имат само клубовете, които са прелицензирани по новия закон на ММС и са включени в нашия лиценз. Всички други около 27 клуба, които не си бяха оправили документите, могат да присъстват, но като гости“.  

Волейболната федерация спря първенствата за подрастващи

Любо Ганев потвърди: „Всички първенства при подрастващите са спрени. Всякакви мачове в областите Габрово и Плевен са преустановени. Мачовете при мъжете и при жените ще се играят без публика“.

Относно точките в дневния ред, Ганев очаква да бъде избран за председател на централата. Също така предстои да се гласува в петък предложението за неповече от два последователни мандата на председателя на БФВолейбол. „За мен ще бъде по-важно колегите, които ще влязат в Управителния съвет защото заедно с тях ще се опитаме да направим всички тези промени, за които толкова дълго говорим и всички искаме. Аз мога да работя с всички щом гледаме в една посока. Мисля, че ще намерим общ път да стигнем до целта“.

Любо Ганев: Имам идея кой да бъде треньор на волейнационалите

На първото си заседание новият УС непосредствено след Общото събрание, трябва да бъде избран сецекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол, както и да се реши темата с треньорите на малките гарнитури. След като в средата на януари бе обявен избор на национални селекционери при подрастващие, все още няма информация за избор на 6-ма специалисти. Ганев по тази тема коментира: „Ще бъде направен избор само при мъжете защото там очакванията са най-големи и общественият интерес е най-висок. Вариантите са много защото всеки от колегите, които бъдат избрани в УС ще има право на мнение. Аз също имам мой фаворит. Която кандидатура спечели най-много гласове, тя ще бъде обявена като треньор на националния отбор мъже за следващата година или може би следващите няколко години. Ще дадем и началото на предложение самите треньори на подрастващите да бъдат подбрани от т.нар. треньорска комисия с хора специалисти, която до една седмица да отсее всички кандидатури, които доидоха и има за някои възрасти по 7 кандидати“.

Още от думите на вицепрезидента на БФВолейбол Любо Ганев може да чуете в аудиофайла, а ето и дневният ред на предстоящото Отчетно-Изборно Общо събрание на централата този петък:

 1/ Приемане на годишния отчет на УС на БФВ за дейността на сдружението за 2019г.

2/ Приемане на финансов отчет на БФВ за 2019 г. и на доклад на одитор, извършил заверка на финансовия отчет за 2019г. 

3/ Приемане на решение за освобождаване от отговорност на председателя на сдружението и на членовете на управителния съвет на БФВ за дейността им през 2019г.

4/ Приемане на бюджет за дейността на БФВ през 2020г.

5/ Приемане на решение за избор на одитор и за оторизация за извършване на заверката на финансовия отчет на БФВ за 2020г.

  6/ Обсъждане и вземане на решение за Освобождаване от длъжност на членовете на Управителния съвет на Сдружението;

  7/ Обсъждане и вземане на решение за избор на членовете на Управителния съвет на Сдружението и определяне на срок на мандата на Управителния съвет;

  8/ Обсъждане и вземане на решение за Освобождаване от длъжност на Председателя на Управителния съвет на Сдружението;

9/ Обсъждане и вземане на решение за избор на нов Председател на Управителния съвет на Сдружението;

10/ Обсъждане и вземане на решение за изменение на Устава на Българска федерация по волейбол, както следва:

10.1/ Обсъждане и вземане на решение за определяне на максимален брой последователни мандати за Председателя на Сдружението.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ