Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) ще се включи в наблюдението на редовността на предстоящото Световно първенство в Катар, което ще се състои от 20 ноември до 18 декември, след договореното сътрудничество между ФИФА и ФБР от дълго време.

Агенти на ФБР ще участват в наблюдението на мачовете от Световното първенство по футбол и както съобщават американските медии, преди всичко "The Washington Post", от дълго време ФИФА и Американското бюро за разследване имат чести срещи в подготовката за най-големия футболен фестивал с единствената цел поддържане на редовността на състезанието.

ФБР участва в чистката, извършена преди Джани Инфантино да заеме трона на световния футбол, когато операцията в сътрудничество с Министерството на правосъдието доведе до ареста на 20 високопоставени служители, главно от Южна Америка и Карибите, за злоупотреби със средства на ФИФА, а след това всичко това пряко предполагаше смяната на Сеп Блатер.

Съединените щати вече върнаха около 250 милиона долара на ФИФА, пари, откраднати от бивши служители, след като конфискуваха техните активи и банкови сметки в един от най-големите скандали и действия, случвали се в световния футбол.

Световното първенство в Катар е първото, което се играе през зимния период на годината и първото в арабския свят.

Испанец тръгна пеша до Катар за Мондиал 2022, но изчезна на границата между Иран и Ирак

Германия със сериозни премии на Мондиал 2022

Защо Мондиал 2022 струва 20 пъти повече от предходния в Русия?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!