Хотелът, в който националният отбор на Англия трябва да се настани за Мондиал 2022 все още е строителна площадка, а до началото на първенството остава по-малко от месец. Проверка на място показа, че строителни мигранти в гащеризони се трудят при жега от 35С, за да довършат плувния басейн за звездите на Гарет Саутгейт.

Барът до басейна и съблекалнята все още не са готови. Пред входа на хотела камили наблюдават как заварчици и работници започват да превръщат прашна площадка в паркинг.

Шефовете на хотел „Souq Al Wakra“, където Футболна асоциация на Англия е резервирала всички 101 стаи, настояват, че работата ще приключи преди пристигането на „трите лъва“ следващия месец.

Шефовете на ФА избраха тихото място на 30 минути с кола от столицата на Катар Доха, за да облекчат стреса на звездите между мачовете.

Имаше опасения относно липсата на басейн в хотела, но от ФИФА направиха спешно искане за построяването на такъв. Властите издадоха разрешение за построяването на басейн

В хотела няма да се сервира алкохол. Изборът на хотел от страна на Англия рязко контрастира със съперниците им. САЩ грабна ексклузивен достъп до бляскавия хотел „Marsa Malaz Kempinski“ в Доха.

Стаите в „Souq Al Wakra“ струват само около 110 паунда на вечер в скромна тиха обстановка до традиционен пазар и обществен плащ с изглед към Арабския залив.

Американците си осигуриха най-разкошното убежище на изкуствения остров в Доха – Перлата, където зашеметяващите апартаменти с хидромасажна вана и иконом струват 15 хиляди паунда на вечер.

Първият противник на Англия, Иран, ще бъде настанен в шикозния, но без алкохол хотел „Hilton AlRayyan“, който се намира в съседство с един от най-големите търговски центрове в центъра на Доха.

Другият опонент в групата на Англия – Уелс, ще отседне в „Delta Hotels City Center“ в оживения район Уест Бей и ще се похвали с петзвездни ресторанти и барове, спа център, фитнес център и плувен басейн.

Испанец тръгна пеша до Катар за Мондиал 2022, но изчезна на границата между Иран и Ирак

Германия със сериозни премии на Мондиал 2022

Защо Мондиал 2022 струва 20 пъти повече от предходния в Русия?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!