Бившият испански войник Сантиаго Санчес тръгна пеша от Мадрид до Катар, за да гледа Световното първенство по футбол, което ще се проведе на 20 ноември в една от най-богатите страни в арабския свят, но от две седмици се води за изчезнал, защото от него няма следа.

Санчес се снабди с билети за мачовете от груповата фаза на Испания и реши да се впусне в дръзко приключение, въпреки че знаеше, че колкото повече се приближава на изток, толкова по-рисковано ще стане пътуването му. И както съобщават испанските медии, той е в неизвестност от две седмици, откакто е видян за последно от семейството си на 1 октомври, когато е бил на пет километра от границата между Иран и Ирак.

В момента семейството на Санчес е в агония и се страхува от най-лошия сценарий, а той последно е говорил със семейството си в началото на този месец, когато е бил в Пенджин, на пет километра от границата с Иран, и е планирал да пренощува в планинско място, преди да продължи по пътя си.

„Тук е много горещо, но всичко е наред“, беше последното нещо, което каза испанецът на членовете на семейството си, преди да прекъсне всякакъв контакт.

До изчезването си той непрекъснато публикува в социалните си мрежи за приключението и пътуването, а по пътя към всяка страна си урежда гид, за да общува по-лесно с местното население.

Семейството вярва, че Санчес ще се обади, а испанските медии от дни призовават всеки, който има информация, да се обади и да помогне за неговото намиране, но притесненията, че може нещо да му се е случило нарастват, тъй като изминаха повече от две седмици от последния контакт на испанеца със семейството му.

Германия със сериозни премии на Мондиал 2022

Защо Мондиал 2022 струва 20 пъти повече от предходния в Русия?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!