Аржентина срещу Франция, Меси срещу Мбапе, 2 световни титли срещу 2 световни титли - всичко това очаква целият футболен свят в неделя вечер. Кой измежду Меси и Мбапе обаче има по-добри показатели на възрастта, на която е в момента френската суперзвезда, а именно - 23 години.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Статистиката показва, че головете и асистенциите срещу името на Мбапе са по-добри от тези на Лео Меси. Мбапе е вкарал повече - 222 гола срещу 180 на Меси, като е записал и повече голови подавания - 111 срещу 82. Всичко това обаче с уговорката, че французинът е изиграл и с около 30 мача повече - 302 срещу 269 до края на 24-та си годишнина.

Цифрите за националния отбор също не са "цветни" за Меси, сравнявайки го, разбира се, с Мбапе. При изиграни 65 двубоя за "петлите" срещу 57 на аржентинеца, Мбапе има с почти двойно повече голове с фланелката на родината си - 33 срещу 17.

Има обаче нещо, отвъд "сухата" статистика, с което Меси можеше да се похвали, преди да навърши 24. През 2010, Ла Пулга печели втората си „Златна топка”, ставайки най-младият победител на две издания на отличието. Нещо, което Мбапе все още не е постигал.

В неделя двамата излизат в директен сблъсък не само за световната купа, а вероятно и за „Златната топка“ - нещо, което още повече би мотивирало двете суперзвезди. До момента на Мондиала, двамата имат сходни показатели - по 5 гола и за двамата и съответно 3 асистенции за Меси и 2 за Мбапе.

Перлата на Аржентина: Дори не можех да мечтая, че ще бъда до Меси

Стотици аржентинци пяха под прозорците на бабата на Меси (ВИДЕО)

Трофеят на Мондиал 2022 – той замени ''богинята'' през 1970 година, кух е, но е по-тежък и по-висок

Президентът на Ал Насър с шокиращ отговор при въпрос за Роналдо (ВИДЕО)

27-ми играч тренира с Аржентина преди финала (ВИДЕО)

Главоболията за Дешан продължават, Франция тренира без двама от титулярите си

Камилският грип удари и централните защитници на Франция

Камилски грип не дава мира на Франция – още един играч се зарази

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!