Охранител на стадион "Лусаил" в Катар е починал след сериозно падане по време на дежурство и в резултат на последвалите травми по тялото, съобщиха организаторите на Световното първенство по футбол в Катар.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

В свое изявление управителното тяло на Организационния комитет съобщава, че инцидентът се е случил на 10-и декември. Името на загиналия мъж е Джон Нджау Кибуе, а също така се уточнява, че медицинските екипи са пристигнали незабавно на мястото на инцидента и са оказали спешна медицинска помощ.

След което Кибуе е бил откаран с линейка в интензивното отделение на една от най-добре оборудваните болници в емирството – Хамад. Телевизия CNN съобщава, че кенийският гражданин е бил на 24 години.

"Със съжаление съобщаваме, че той почина на 13-и декември (вторник), въпреки усилията на лекарите и останалите членове от медицинските екипи. Джон Кибуе е прекарал в интензивното отделение три дни", пишат още от Организационния комитет на Мондиал 2022. "Близките и роднините му са информирани. Изпращаме нашите искрени съболезнования на семейството в тези трудни времена за тях".

Също така се обяснява от страна на Комитета, че тече разследване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента, както и ще предоставят всяка излязла в последствие информация по случая.

"Гарантираме, че семейството му ще получи всички неизплатени към него суми и задължения по нашите договорни отношения, се добавя в изявлението", се казва още в изявлението.

Това е втори пореден смъртен случай с човек от екипа на Мондиал 2022, починал по време на първенството. Първият беше филипинец, чиято смърт все още се разследва. Мъжът е починал при работа около тренировъчен терен, на който са се подготвяли отбори от шампионата.

Със загиналия кенийски охранител починалите на Мондиал 2022 лица стават петима, като трима от тях са журналисти. Фоторепортерът Халид ал-Мислам, американският водещ журналист Грант Уол и техническият директoр на ITV Sport Роджър Пиърс починаха по време на изпълнение на служебните си задължения на Световното първенство.

Стадион "Лусаил" ще бъде домакин на финала за световната титла в неделя, в който ще се изправят Аржентина и победителя от днешната среща между Франция и Мароко.

Байерн Мюнхен продължава да има най-много играчи на Световното първенство

Заклинания, проклятия и суеверия на Световните първенства

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!