Легендарният футболист Роналдо написа специално отворено писмо към своя сънародник Неймар. Той му вдъхна кураж, след като крилото на ПСЖ се контузи още в първия мач на Бразилия на Мондиал 2022 срещу Сърбия. Феномена нападна и многото критици на Неймар, които едва ли не се „радват на контузията му“. В края на своето прочувствено послание Роналдо призова за изпращането на позитивна енергия към всички играчи на Селесао.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

Ето цялото отворено писмо на Роналдо към Неймар и бразилските фенове:

„Не мога да започна това отворено писмо по друг начин освен: Ти си невероятен, Неймар! Гигант!

Сигурен съм, че повечето бразилци, като мен, те уважават и обичат. Харесван си във всяко кътче на Земята, защото талантът ти те качи толкова нависоко. Има и други причини- заради това, което си постигнал, за успехите, заради многото зло, с което трябваше да се справяш. Стигнахме ниво да се радваме на контузия на звезда като теб, с история като твоята. Колко далеч стигнахме? В какъв свят живеем? Какво съобщение предаваме на младите хора. Винаги ще има такива, които са на различно мнение, но е тъжно да виждаме общество, тръгнало по пътя на баналността и нетолерантността, в което се нормализира речта на омразата.

Именно срещу тази вербална агресия с деструктивна мощ ти пиша днес. Върни се по-силен! По-умен! Гладен за голове! Доброто, което правиш и извън терена е много по-силно от завистта. Не забравяй и за секунда за пътешествието, което те направи световен футболен идол. Бразилия те обича! Истинските фенове се нуждаят от головете ти, дриблите ти и радостта!

Не превъзнасяй глупаците и завистниците. Радвай се на любовта, която идва от по-голямата част от страната ни. Ще се завърнеш, Неймар! Превърни злото в гориво.

До всички, които прочетоха писмото до тук, призовавам ви да изпратите позитивна енергия към националния отбор, до Неймар, до Данило и до всички футболисти“, написа Роналдо в Instagram.

Неймар ще играе отново на Световното, уверен е Тите

Каземиро: Неймар е един от най-добрите в света, но имаме и други опции

Неймар показа глезена си след мача със Сърбия (СНИМКА)

Контузията на Неймар бе потвърдена, още един играч отпадна от сметките на Тите за Швейцария

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!