Германският национален отбор се намира в един от най-лошите периоди в историята си. Бундестима отпадна в груповата фаза на второ поредно Световно първенств – в Русия през 2018-а и в Катар през 2022-а. Между тях Маншафта допусна и поражение от Англия на 1/8-финал на Евро 2020.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

Сценарият е доста сходен с този на Италия, що се отнася до Мондиали, а в Германия се надяват да не се стига до продължаването му.

През 2006 година Италия става световен шампион за четвърти път. „Скуадра Адзруа“ обаче така и не се доближава до трофея в следващите четири издания. На предстоящите два Мондиала отборът отпада в груповата фаза.

През 2010-а в ЮАР „Скуардрата“ завършва на последно място в група с Парагвай, Словакия и Нова Зеландия. Четири години по-късно в Бразилия отборът е трети, завършвайки зад Коста Рика и Уругвай. И тук идва най-лошото – нещо, което германците се надяват да не им се случи. Италия така и не се класира на най-големия турнир през 2018-а и 2022-а.

А ето и приликите с Германия. Бундестима става световен шампион за... четвърти път на Мондиала през 2014-а в Бразилия. Четири години след това завършва на... последно място в група с Швеция, Мексико и Южна Корея. А на настоящия Мондиал хората на Ханзи Флик приключиха като трети в групата си, в която бе и Коста Рика, този път на последното място, за разлика от 2014-а.

Е, ако нещата се развият така неблагоприятно за Германия, то поне в страната могат да се надяват, че ще спечелят Европейското първенство през 2028-а между Мондиалите през 2026-а и 2030-а, на които при повторение на италианския сценарий няма да се класират.

Нетрадиционният избор на един традиционен отбор – защо Германия играе в бяло?

Германският кошмар продължава: за второ поредно Световно ‘’бундестима’’ отпада в групите

Голямата сензация – Япония спечели групата си, обърна Испания по изпробвана формула

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!