Мнозина мечтаят да бъдат на стадион Лусаил в Доха в неделя и да гледат на живо финала на Мондиал 2022, който изправя един срещу друг отборите на Аржентина и Франция.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Има обаче и хора, които получават специална покана, но нямат желание да бъдат на стадиона, защото за тях семейството е по-важно.

Хосе Даниел Валенсия, световен шампион с Аржентина от 1978 година бе поканен, но учтиво отказа на ФИФА, обяснявайки, че има задължения.

„Синът ми не може да разбере защо отказах поканата на ФИФА да гледам финала на живо, но аз съм такъв. През 1978 година дори не докоснах купата, която спечелихме, а медала ми го дадоха после. Тогава исках само да прегърна майка ми. Дори не се съгласих да играя за Реал Мадрид, защото не исках да напускам Кордоба, а семейството ми бе най-важно за мен“, каза Хосе Даниел Валенсия.

„Синът ми е от друго поколение и не ме разбира, но аз вече спечелих Световната купа, пътувах много и сега искам да гледам финала с него, моята съпруга и други деца. Ако станем световни шампиони искам да прегърна тях, а не други хора. Семейството ми е прироритет и винаги е било така“, казва още бившият играч популярен като Ел Рана.

„През 1978 г. тогавашният старши треньор, Меноти, не можеше да повярва, че дори не докоснах трофея. Когато Реал Мадрид ме искаше, аз останах в Талерес, защото бях щастлив, бях близо до семейството си и не си тръгнах“, повтори верният аржентинец.

За разлика от него, носещият неговото име син Даниел Валенсия е щастлив и горд от поканата от ФИФА.

„Татко получи покана от ФИФА тази сутрин. Да бъде почетен гост и да стане свидетел на финала на Световното първенство. Бях шокиран, почти му стегнах багажа и го заведох на летището, но той не иска да отиде. Той е различен човек“, казва синът на Валенсия.

"Не съм сигурен за нашата победа, въпреки че я искам. Исках да играем срещу Франция. Искам да спечелим финала срещу Франция, защото съм ядосан заради това, което казаха за южноамериканския футбол, но те са световен шампиони и ще бъде много труден мач. Убеден съм, че можем да победим. Те имат Мбапе, но ние имаме Меси, имаме най-добрия играч в света и можем да станем шампиони. Надявам се да бъдем, защото този национален отбор си заслужава", допълва легендата.

Трофеят на Мондиал 2022 – той замени ''богинята'' през 1970 година, кух е, но е по-тежък и по-висок

Камилски грип не дава мира на Франция – още един играч се зарази

27-ми играч тренира с Аржентина преди финала (ВИДЕО)

Три дни преди финала – Аржентина тренира без Меси

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!