За Канело Алварес няма невъзможни неща - нов нокаут и нова титла

Иво Стефанов Иво Стефанов

Публиката в „MGM Гранд Арена“ в Лас Вегас видя нещо, което със сигурност малко очакваше. Шумът беше оглушителен за няколко секунди. Саул „Канело“ Алварес нокаутира Сергей Ковальов в единадесетия рунд в боя за Световната титла в полутежката категория на WBO. Този завършек изглеждаше като химера преди мачът между двамата да започне, но мексиканецът показа, че за него няма невъзможни неща. „Моля ви само да сте търпеливи...Канело е гаранция за зрелище и за победи“, каза той, смеейки се след победата си. Алварес приложи брилянтна стратегия, с която успя да обезоръжи руснака. С този триумф Канело успя да стане световен шампион в четвърта различна категория.

Битката за мексиканеца имаше един единствен план: търпение. Канело беше наясно, че с толкова голямо наддаване на тегло не може да предприема излишни рискове. Той трябваше да сведе до минимум всичко, което може да го засегне. Алварес се раздаде в първите два рунда, като остави Ковальов да си направи ударите. Руснакът подходи интелигентно, като отклони ударите от средно и късно разстояние, в които Алварес беше много по-бърз и по-точен. От третия рунд мексиканецът започна да увеличава темпото. Отначало го направи с мощни удари по тялото на Ковальов.

Постепенно Канело започна да се възползва от пропуските на съперника, повишавайки риска в играта си, но Ковальов започна да поема все повече удари. Той оставяше все повече пробойни в своята защита. Не всичко бе толкова просто. В осмия рунд се видя, че Алварес изпитва затруднения и страда.

По време на 11-тия рунд Канело нанесе доста силова комбинация, която изпрати Ковальов на земята. Руският боксьор бе повален с двойна комбинация от ляво кроше и десен прав. Във втория случай гардът на Ковальов не успя го предпази, а точно тогава съперникът му нанесе решителния десен прав, за да го прати моментално в нокаут. Реферът на ринга прецени, че не е нужно да има отброяване и веднага прекрати битката в Лас Вегас, коронясвайки Канело Алварес.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още