Загуба от 4 милиарда евро грози водещите първенства

Консултантската компания “KPMG”  изчисли, че най-силните 5 първенства в Европа (Англия, Испания, Германия, Италия и Франция) ще загубят над 4 милиарда евро заради спирането на шампионатите, цитирано от “AS”. Според проуването най-голяма загуба ще претърпи английската Висша лига – около 1 милиард и 250 милиона евро. Следва испанската Ла Лига, която ще е на минус около милиард.

В Германия се готвят за най-голямата криза на Бундеслигата

Основната причина за умопомрачителните суми е липсата на телевизионни права. Също така друг фактор се явява маркетинговата част. Отборите няма да успяват да продават на същото ниво свои артикули, от което ще пострадат грандовете като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, които са лидери в сферата.

Серия А няма да се поднови до 3 май?

Все пак надеждата на УЕФА е първенствата да се подновят в средата на месец май. Ако обаче епидемията коронавирус се разрастне още повече и не се стигне до подобен развой, най-мрачните прогнози сочат, че клубовете ще трябва да намаляват заплатите на своите играчи и служители.

20-те клуба във Висшата лига ще решават съдбата на сезона

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още