Загуби за милиони долари на Олимпиадата

dsport.bg

На Олимпийските игри в Токио няма да бъдат допуснати зрители поради опасения от нова вълна на коронавирус в града. Миналата седмица стана ясно, че в Япония са регистрирани 920 нови случая на COVID-19, което е драстично увеличение в сравнение с цифрата от предходната- 714. 

Масово неодобрение на домашната Олимпиада сред японците

Премиерът на страната Йошихиде Суга сподели: „Като вземем предвид ефекта от вариациите на коронавируса, ние не трябва да позволяваме неговото разпространение в останалата част на града. Трябва да засилим мерките за противодействие”.  

Организаторите на Игрите са изправени пред потенциални загуби за милиони долари, поради липса на продадени билети. Според доклади е малко вероятно сумата от 815 милиона долара да бъде възстановена чрез застраховката. 

Огранизационният комитет вложи големи средства през 2020 година, когато форумът бе принудително отложен за неопределено време. Миналият декември стана ясно, че цялата сума, която ще бъде използвана за провеждане на Олимпиадата, е около 15,4 милиарда долара.   
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още