Заха няма да коленичи и да подкрепи анти-расистката кампания

dsport.bg

Звездата на Кристъл Палас Уилфред Заха обяви, че ще откаже да коленичи и няма да подкрепя в бъдеще антирасистката кампания Black Lives Matter.

"Вече казах, че смятам, че колениченето е глупаво. Като дете родителите ми казваха, че трябва да се гордея с цвета на кожата си, независимо от всичко. Вярвам, че трябва да стоим прави. Сега колениченето се превърна в нещо, което правим преди мачове, и това не е достатъчно. Няма да коленича и да нося дрехи с Black Lives Matter на гърба, защото чувството е, че така си като мишена", заяви Уилфред Заха.

Футболистът обясни защо смята, че предприетите действия срещу расизма са погрешни.

"Изолираме се. Опитваме се да кажем, че сме равни, но се изолираме от всички тези неща, които все още не работят. Вярвам, че трябва да стоим с високо вдигната глава. Докато няма реални действия, дори не ми говорете за това", добави Заха.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още