Жан Кранец от Словения спечели гигантския слалом при мъжете в швейцарския зимен център Аделбоден. 27-годишният състезател направи отлични два манша и завърши за 2:27.90 минути общо време на първа позиция. Той постигна втората си победа за Световната купа и общо шести подиум, всичките в тази дисциплина.

Приятната изненада в днешния старт се казваше Филип Зубчич, който завърши на второ място. 26-годишният хърватин също бе много събран в двата манша и остана само на +0.29 сек. от победителя. За Зубчич това е първо качване на почетната стълбичка, след като до момента най-доброто му представяне беше седмо място.

Двама алпийци завършиха с еднакви времена на третата позиция. Виктор Муфа-Жанде от Франция и Хенрик Кристоферсен от Норвегия спряха часовника на 2:28.54 минути или с +0.64 сек. по-бавно от Кранец. И двамата бяха по-бързи във втория манш, където Муфа-Жанде даде трето време, а Кристоферсен шесто.

Топ 10 допълват Александър Аамот Килде от Норвегия, Роланд Лайтингер от Австрия, Тед Лигети от Съединените щати, Матьо Февр от Франция, Фабиан Вилкенс Солхейм от Норвегия и Алекси Пинтуро от Франция. Лидерът след първия манш – Лука Де Алипрандини от Италия, се провали и не успя да завърши втория манш и бе дисквалифициран.

В класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината поведе Жан Кранец с 270 точки. Той е следван от Хенрик Кристоферсен с 253 и Алекси Пинтуро със 172. В генералното класиране Кристоферсен се изкачи на първа позиция с 531 точки, следван от съотборника си Александър Аамот Килде с 519 и Пинтуро с 501.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS