Здравният министър на Германия одобри плана за завръщане на спорта

| Германия

Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан заяви, че спазването на хигиенните мерки и социалната дистанция е задължително условие за евентуалното подновяване на Бундеслигата.

Канцлерът Ангела Меркел и министрите от правителството ще дискутират утре облекчаване на мерките срещу коронавируса, като една от точките в дневния ред е и подновяване на германското футболно първенство.

Сигурно е: Бундеслигата стартира до броени дни

"Предложената концепция е правилна и е предпоставка за завръщане на професионалния спорт", каза министър Шпан пред радио Дойчландфунк.

Изказването на министъра е по повод поведението на играча на Херта Саломон Калу, който бе заснет да поздравява съотборниците си на клубната база, без да спазва правилото за социална дистанция. Заради поведението си играчът бе наказан от клуба.

34-годишният котдивоарец бе принуден да извини след тежки критики по негов адрес от Германската футболна лига и директорът на Херта Михаел Преец./БТА

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още