Жени Раданова и Дядо Коледа на кънки зарадваха децата на пързалка „ЮНАК“

72-годишния Бай Делчо изненада именитата ни спортистка с исторически ножове за шорттрек

Веско Вълчев Веско Вълчев

Трикратната олимпийска медалиска и единствен български спортист, участвал на Зимни и Летни олимпийски игри Евгения Раданова и Дядо Коледа на кънки зарадваха с подаръци децата на ледената пързалка „ЮНАК“. Жени, Любомир Калчев, който ще представлява България на Зимни младежки олимпийски игри в Лозана (Швейцария) и деца от клуб „Айс пик“ направиха демонстрация на атрактивния спорт шорттрек и красотата на фигурното пързаляне. Клуб НСА пък запозна любителите на леда с хокея.

„Показахме възможностите на пързалката и красотата на ледените спортове. Много ще се радвам жителите и гостите на София да използват именно пързалка „ЮНАК“. Децата могат да започнат с кънките от 3-годишна възраст. В нашите спортове има малчугани, които се справят по-добре с пързалянето, отколкото с ходенето. Зимните спортове са по-специфични и по-трудно достъпни, но пързалката „ЮНАК“ е доказателство, че започваме да имаме повече възможности за практикуването им. Това е мястото, на което аз се влюбих в кънките и където започна моята спортна кариера“, каза Жени Раданова.

Преди старта на събитието 72-годишния Бай Делчо изненада именитата ни спортистка, като й подари исторически ножове за шорттрек, който са на 80 години и с каквито е даден стартът на развитието на този спорт.

Пързалка „ЮНАК“, която се намира до метростанция стадион „Васил Левски“ вече се превърна в притегателно място за любителите на кънките, като интересът към нея е значително по-голям в сравнение с миналата година.

През настоящия сезон площта на пързалката в центъра на София е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м, което създава много по-голям комфорт за спортуващите.

До края на годината пързалката ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. Ледената пързалка работи от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. На 24 и 31 декември съоръжението ще е отворено до 15.30 часа, на 25-ти отваря в 16 часа, а 1 януари 2020 г. ще е почивен ден.

Входът на пързалка „ЮНАК“ е свободен за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия. 

Ледената пързалка „ЮНАК“ е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години.

Още за ледената пързалка може да видите ТУК

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още