Живей Активно! или как спортът е социален феномен, който обединява и сплотява хората

dsport.bg

Едни от любимите на всички посланици на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Нестле за Живей Активно! - Евгени Иванов-Пушката и Маруся Иванова, които са партньори в личен и професионален план, отговаряха пред нас днес, а на 15 август ни канят да живеем активно с тях във Варна (плаж Аспарухово). Повече за спорта, движението, мързела, забавлението, семейството, хармонията и други подобни ще откриете в следващите редове.

- Възможно ли е в днешно време семейството да бъде символ на хармония, спорт и движение?

Семейството е съвкупност от баланс и хармония, а що се касае до спорта и движението, това е въпрос на личен избор, себеусещане и житейска философия. Така че отговорът ни е категорично „Да“ !

- На ти или на вие сте с мързела – как да се избавим от него?

Ние сме фенове на активния и балансиран начин на живот, което включва и време за почивка, което в никакъв случай не е мързелуване.

- Знаем, че Евгени винаги е опора на Маруся - не само като съпруг и баща на момичетата, но и в професионалните ѝ занимания. До каква степен Маруся го „тормози“ и трудно ли му е на него или прави всичко това със себераздаване?

Ние винаги сме се подкрепяли и сме опора един за друг във всяко наше начинание, като същевременно се забавляваме максимално.

- Как се учат децата на движение, дисциплина и любов към спорта освен, че те са им пример в живота?

Като родители вярваме, че личният пример е от съществено значение за възпитание и изграждане на навици. За нас движението и активният начин на живот са част от ежедневието ни , както и възможност да се забавляваме и прекарваме време заедно.

- Заради разликата в ръста колко често Евгени се навежда за целувка дневно, а пък тя от своя страна колко пъти се надига на пръсти?

За любовта граници и различия няма! Ние не броим целувките си, а им се наслаждаваме!

- Евгени е казвал: Когато имаш желание, нищо не може да те спре. Възможна ли е тази сентенция в тези трудни времена, в условия на честа пандемия?

Всеки може да бъде активен навсякъде и при всякакви обстоятелства, стига истински да го иска! На върха на планината, на плажа, стадиона, парка, пред блока, в дневната, в общи линии навсякъде. Човек когато иска си намира начин, когато НЕ иска си намира оправдания!

- Въпрос към Маруся: Как с подръчни средства може да се погрижим за правилна стойка и то с настроение – именно стойката ли е основата за добро физическо разположение?

Както Евгени спомена, желанието за движение и мотивацията за промяна са от съществено значение. Столът от дневната, както и диванът могат да бъдат използвани ефективно в тренировъчния процес в домашна обстановка. Гиричките успешно се заместват с бутилки пълни с вода, а дръжката на мопа като тояжка за корекция в раменния пояс. Ако човек осъзнато работи за физическото си здраве, той няма как да бъде нещастен.

- И също към нея: Как да се избавят хората от болките в кръста, гърба и дисковите хернии – болки на съвремието заради заседяването пред компютрите, телефоните и т.н.?

Едно чудесно решение е балансът между работа и физическа активност, под всякакви форми. Нека не забравяме също колко важни са регулярният прием на вода, времето за почивка и правилна техника на дишане.

- Спортът сплотява ли любовта?

Спортът е социален феномен, който обединява и сплотява хората. При любовта е аналогично, тя дава възможност да бъдеш до този, който обичаш, да го подкрепяш безрезервно, да бъдеш съпричастен, изграждайки заедно едно по-добро бъдеще.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ