Акционерите не освободиха досегашния Управителен и Надзорен съвет на Левски

dsport.bg

Най-любопитната новина от Общото събрание на Левски е свързана с факта, че акционерите не са пожелали да освободят досегашния Управителен и Надзорен съвет на дружеството.

Новият собственик Наско Сираков е имал желание това да стане факт, но в крайна сметка се е съобразил с желанието на акционерите.

"Преминахме през отчета за 2019 г. Разгледахме одиторския доклад, направихме един анализ на всичко, което се е случвало в клуба през 2019 г. Акционерите имаха доста въпроси и за последните шест месеца. Избра се и нов Надзорен съвет - Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев. Акционерите не освободиха досегашния управителен и надзорен съвет на дружеството“, заяви Павел Колев.

Засега съм изпълнителен директор, след като се състави Управителен съвет, ще се стигне и до моята позиция. Аз съм тук не само като изпълнителен директор, а и като човек, който е готов да понесе отговорност за всичко, случило се в Левски през 2019 г. А и през 2020 година, макар че едва ли има човек, който да си мисли, че съм могъл да направя нещо след събитията от януари и февруари", каза Павел Колев.

"Все още нямаме подписан меморандум с феновете, има предложение. Учуден съм, че се е появил вече по медиите. Наско Сираков имаше идея да обяви текста пред феновете и да им се даде възможност да го подпишат. Обсъждахме какви са възможностите за партньорство и доколко те могат да са регламентирани и да не взимат от функциите на управителното тяло. Тук става дума за създаване на помощни комисии в Левски, каквито е имало през годините. Например медийна комисия. Това е пожелание, Левски не може да бъде задължен да спазва този меморандум, ако иска", добави Колев.

А относно това, че досегашния Управителен и Надзорен съвет не бе освободен, Сираков коментира: „Въпреки моето заявено желание с идеята, че Левски тръгва по нов път. За мен беше излишно и ненужно да не освобождаваме досегашните членове на Управителния и Надзорния съвет, но трябваше да се съобразя с волята на акционерите, макар че имах право еднолично да реша този въпрос. Това ще стане на следващото Общо събрание.“

Прочетете всичко важно след Общото събрание на Левски:

Сираков: Това е най-тежкият момент в историята, но заедно ще накараме Левски да лети

Акционерите не освободиха досегашния Управителен и Надзорен съвет на Левски

Левски без промяна в позицията за телевизионните права, отказва да подпише

ТВ канал на Левски може да разреши въпроса с телевизионните права

Хиндлиян: Нямам повод да съм оптимист след Общото събрание

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още