Ла Лига ще претърпи огромни загуби, ако не стартира на 12

Огромни загуби могат да претърпят клубовете в испанската Ла Лига, ако не успеят да рестартират първенството на 12 юни, отчитат анализаторите. Причина за това е, че на тази дата се навършват 90 дни от момента, в който мачовете спряха. Това дава възможност на различни телевизионни оператори в световен мащаб да могат да предявяват финансови претенции и анулиране на договори заради отсъствието на футбола. Именно това е причината шефът на Ла Лига Хавиер Тебас да прави всичко по силите си, за да успее да активизира всички лостове и да възобнови футбола на тази дата.

Отборите във Висшата лига подновяват тренировки

Така Тебас ще се опита да обедини клубовете в единна позиция, независимо, че доста от тях коментираха датите 19 или 26 юни. Много от по-малките клубовете зависят изцяло от телевизионните права, което съставлява около 75% от техния бюджет. Ла Лига вече оцени загубите от затворените стадиони на близо 350 млн. евро. 

В Италия забраниха спорта до 14 юни, стартът на Серия А пред отлагане
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още