Новият ансамбъл на България не успя да се пребори за отличие във финалите на отделните уреди на Европейското първенство в Тел Авив. 

Отборът ни, който е съвсем неопитен като състав, допусна грешки и в двете си изигравания в неделния ден. Момичетата на Весела Димитрова в състав Вая Драганова, Камелия Петрова, София Иванова, Женина Трашлиева и Рейчъл Стоянов завърши на косъм от подиума във финала на пет обръча, оставайки четвърти с оценка от 33,700. 

В смесеното съчетание с топки и ленти, в което Маргарита Василева заменя Вая Драганова, петорката ни допусна повече грешки и остана на шесто място в класирането. 

България спечели общо девет медала от шампионата на Стария континент в Израел, четири от които златни. Боряна Калейн спечели титлите на топка и лента, а към среброто си в многобоя добави и бронз на обръч. Стилияна Николова дебютира на Европейското с бронз в многобоя. 

Добрата игра в квалификациите на Калейн и Николова даде голям аванс на България в отборното класиране, а ансамбълът допринесе за златото в надпреварата при отборите. 

При девойките Дара Стоянова и Елвира Краснобаева спечелиха бронз в отборното, а Еля донесе на България и титла на обръч и сребро на топка. 

Две европейски титли за Боряна Калейн в Тел Авив

Българките триумфираха с европейската титла отборно

За първи път от 34 години! Два медала за България от многобой на Европейско

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS