Антъни Джошуа затвърди статуса си като крал на спортните марки, след като върна поясите си след победата над Анди Руис-младши. Успехът бе музика в ушите на неговите спонсори, които му носят общо 8.3 млн. паунда приход на година.

30-годишният боксьор бе на път да изгуби милиони и повечето от договорите му с различни спортни марки щяха да пропаднат при повторна загуба от мексиканеца. Марки като “Юго Бос”, “Ягуар”, “Ленд Роувър”, “Ъндър Армър” и “Бийтс баи Дре” ползват англичанина като рекламно лице заради неговата известност и чар. След победата срещу Руис Джошуа доказа, че е един от най-известните спортисти на планетата. Медиите на Острова твърдят, че след загубата от мексиканеца златният медалист от Олимпиадата през 2012 г. е започнал да пада в очите на известните компании.

“Добър си толкова, колкото си показал в последния мач”

“Тази победа не го оскъпява, просто потвърждава стойността му. Във всеки спорт правилото гласи, че си толкова добър, колкото си показал в последния мач. Това важи с голяма сила в индивидуалните спортове. Ставали сме свидетели на огромен спад на кариерата на даден спортист. Важното е да направиш възможно най-много пари, докато си на върха. Няма спор по въпроса, че хората бяха отписали Джошуа след неочакваната загуба в първия мач. Нужен му бе този реванш, за да ги опровергае. Щом натрупаш сума, трябва да си отговорен с нея, трябва да имаш план за поне 3-4 години напред. Смятам, че след тази победа Джошуа ще възстанови изгубеното през изминалите месеци”, твърди известният пиар Марк Борковски.

Едва ли ще достигне Бекъм

Английският пиар не вярва боксьорът да достигне успехите и сумите на Дейвид Бекъм. Смята се, че футболистът е натрупал 300 млн. паунда само от спонсорства. Със събраните пари роденият в Уотфорд Джошуа ще успее да помогне на децата, които мечтаят да тръгнат по неговите стъпки. “От голяма важност са неговите ценности и виждания извън ринга. След Брекзит, Джошуа може да бъде пример за подражание. В страната ни има не толкова добре развити градове. Той е способен да промени това. След спортната си кариера, Джошуа може дори да има политическо влияние. По-трудната битка пред него е да изгради своята собствена марка”, категоричен е Борковски.

Влиятелна личност

“Джошуа е лицето на малцинствена група от хора. Боксьорите винаги идват от бедни семейства. Социалната му роля не е просто да бъде лицето на афтършейв или лъскава кола, а нещо далеч по-важно. Днешното поколение се вдъхновява от влиятелни личности с ясна цел, а хора, минали по пътя на Джошуа трябва да променят представата на народа и да му помагат”, твърди Борковски.

Клубът на милиардерите

Флойд Мейуедър, Тайгър Уудс и Майкъл Джордан са момчетата от клуба на милиардерите. Те са спортисти с отличителни успехи в техните спортове, а това им е донесло куп пари. За да постигне тази цел Джошуа трябва да спечели американското внимание, смята Борковски. “Това въобще не трябва да бъде негова цел. Като започнем да изреждаме богаташите в спорта, ще видим, че сред имената няма много британци. Ако си известен само във Великобритания, това не означа, че ще направиш толкова много пари. Джошуа не е глобален, колкото Мейуедър. Бекъм постъпи хитро и събра фенове от Испания, Франция и Америка”, допълва пиарът. “Днес хората могат да се обърнат срещу теб много лесно, особено с помощта на социалните мрежи, където всеки има право да сподели мнението си. Една малка грешка и целият ти труд отива на вятъра. Ако Джошуа иска да се разрасне на световния пазар, той ще трябва да бъде много стриктен и дисциплиниран.”

Джошуа си върна титлите с тактическа победа над Руис

Антъни Джошуа: Завърнах се

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS