Българските лекоатлети заминаха за Токио

dsport.bg

Българските лекоатлети отпътуваха за Олимпийските игри в Токио. 

Днес откриват Олимпийските игри в Токио

С пожелания за много успехи от летище "София" излетяха Габриела Петрова, Инна Ефтимова и Тихомир Иванов заедно с треньорите си съответно Атанас Атанасов, Валя Демирева и Георги Гетов. В японската столица към тях ще се присъединят Ивет Лалова и Мирела Демирева, които ще летят от Италия и Нидерландия съответно. 

Инна Ефтимова пред dsport: Сънувах стартовото блокче в Токио и винаги бе с щастлив за мен край

Ефтимова, Петрова и Иванов ще започнат участието си на 30 юли. Ефтимова ще бяга на 100 метра, а Петрова и Иванов ще стартират в квалификациите на тройния скок и скока на височина. 

Ивет пред dsport: Последното ми бягане няма да бъде пред празни трибуни и фалшиви записани аплодисменти

Точно след седмица Инна ще излезе на Олимпийския стадион за сериите на 100 м, а Габриела и Тихомир съответно в квалификациите на тройния скок и скока на височина. Ивет Лалова ще бяга на 200 метра на 2 август, като Ефтимова ще участва и дългата дисциплина на спринта. 

Демирева ще бъде в сектора скок на височина за квалификацията на 5 август. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още