Бербатов: Никой да не идва да ми говори за футбол, ако остане сегашното ръководство (ВИДЕО)

dsport.bg

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на софийските клубове на стадион „Българска армия“ и представи своите намерения. Той призова журналистите за активност, ако изборите бъдат спечелени от кандидат, който не е пътувал из страната и не е водил разговори с родните тимове.

Димитър Бербатов се срещна с представители на софийските клубове на ''Армията'' (ВИДЕО и СНИМКИ)

Бербатов бе категоричен, че притежава нужния управленски опит, след като 12 години е начело на своята фондация, която подпомага спортното развитие на български таланти.

„Аз говоря едно и също на всички срещи, нищо ново не казвам. Някой път има въпроси, които ни се задават. Става хубав диалог. Важна ми е обратната връзка. Аз съм далеч от мисълта, че знам всичко. Накрая ние го правим за отборите. Те си знаят проблемите и трябва да ми ги кажат", започна Бербатов. 

„Ние си работим по план, раздаваме декларациите за свикването на извънреден конгрес. Някои от клубовете не бяха на срещата. Аз правя каквото си зависи от мен. Накрая ще си кажа, че съм направил всичко както трябва. Никой да не идва да ми говори после за футбол, ако си изберат сегашната ситуация“, добави той. 

„Дали е подценяване от Борислав Михайлов, или не, не знам какво значи, че не съм таргет. Всеки си има право на мнение. Аз не се крия от никого. Излизам говоря, дадох ви да снимате. Аз не си измислям нещата, които говоря, има ги навсякъде. Ако сегашното ръководство започне да краде от идеите, вие ще го знаете. Лесно е да тръгнеш да искаш да правиш нещо, като си опрян до стената. Ще вдигна и аз телефона и ще кажа да гласуват за мен. Моля ви се, задавайте адекватните въпроси към. Ако не отговори, задавате следващ въпрос. Как спечелиха като не обикаляха страната?“, обърна се бившият нападател на Манчестър Юнайтед към журналистите.

„Ти как знаеш, че нямам управленски опит? Аз имам фондация 12 години. Знаете ли как се управлява фондация. Колкото и скромен управленски опит да има човек – управлява, делегира, взима решения. Там взимаш решения за съдбите на деца. Отговорността е още по-голяма, а екипът ми е още по-малък там. Да, може да изглежда скромен опит, но 12 години като трупаш капка по капка става голям опит. Аз съм завършил и спортен мениджмънт. Ако някой ми каже, че в днешно време дипломите не са важни, ще го приема. Стругари, машинисти… Лесно е да говорим така. Да не учим и да не ходим на училище тогава. Да кажем на децата да не ходят, защото не ви трябват дипломи. Ако това е така, да го правим. Няма да правим нищо“.

„Тежи думата на големите отбори до някаква степен. Мнозинството са малките отбори и те решават избора. Аз им го казах. Затова на тези малки отбори „заповядайте топки, ръкавици, бутонки, мрежи“. Те си седят в робство, вдигат си ръката или гласуват с бюлетини. Знаем ги тези неща, не сме наивни. В четвъртък предстои Видин, после петък Монтана, Враца. Отиваме говорим с тях същото нещо, нищо ново“.

„Може да питате Петър Величков за това, че не бе поканен на Изпълкома. Той е голям мъж и може да ви даде адекватен отговор. Не мисля, че е правилно. Може да си търсим правата си в съда, но това е юрисдикция на юристи“.

„Не знаят хората какъв инат съм и затова съм успял досега. Сега ново поприще, различни трудности. Моята цел е да покажа. Дадох им оръжията. Те трябва да направят избора и промяната. Аз си продължавам по моя път, но искам да им помогна. Брутално откровен съм с тях. Трябва да има различни критерии и да се вършат нещата както трябва и ако футболните хора не покажем, че носим промяната, тогава не знам какво трябва да се случи“.

„Аз винаги съм оптимист, дори когато знам че нещата не са както трябва. Всички отбори са поканени на срещите, всеки избира дали да дойде на тях. Не им се моля. Разбирам, че големите клубове искат специално отношение. Пламен Марков беше тук от ЦСКА. Това пак е в техен интерес. Каним ги, обаждаме им се. Не искам да има специално отношение към някого, защото като направиш за един изключение, трябва за всички специално отношение. Това гледам да избягвам“.

„Ако и февруари няма Конгрес, вие трябва да задавате неудобните въпроси. Аз не взимам отношение, защото се опитвам да съм над тези неща. Ясно е, че няма какво повече да каже Борислав Михайлов и се измъква. Ние сме тук и говорим с всички открито“.

„Общините са много важна част от живота на много отбори. Ако ги няма някои общини, много отбори загиват. В Пловдив, Русе, Варна се срещнах с кметовете. И на тях им казвам какво правя и ги питам дали са спортно ориентирани. Всеки трябва да го направи. Ако общините не помогнат, много отбори трябва да се закрият“.

„Не мисля, че трябва да се подценява, който и да кандидат, както и да се казва. Не мисля, че тази надпревара си има фаворити. Никой не трябва да се неглижира. Всеки трябва да си гледа програмата. Отделям време, ресурси от семейството си, за да им покажа, че искам да им помогна. Ако някой спечели без да го прави това, ще ви питам вас“.

„За момента с нищо не сме различни от предишното поколение, ние ги подкрепяхме. Сега идваме ние, защото не сме доволни. Същото нещо се случва, но няма гаранция, че ние няма да се окажем като тях. От нас си зависи. Слава, пари, влияние се контролират най-трудно. Ако не можеш да ги менажираш, ще се провалиш“, каза още Бербатов. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ