Без фенове в Испания за рестарта на Ла Лига

| Испания

Няма да бъдат допускани фенове на стадионите при подновяването на испанското футболно първенство на 10 юни, съобщи министърът на младежта и спорта на страната Ирене Лосано. Решението бе взето след дискусия със здравните власти и футболисти, на която стана ясно, че в определени райони, където няма огнища на COVID-19.

Ирене Лосано поиска да не бъдат пускани подвеждани съобщение в това отношение, като например казаното от президента на Лас Палмас Мигел Анхел Рамирес, който потвърди, че ще има фенове при домакинството срещу Жирона.

"Бих казал, че е невъзможно. Честно казано, има много съображения в това отношение, но най-важното е да се спазват здравните мерки, защото върху това работим най-усилено", заяви Лосано.

Ирене Лосано припомни, че има „различни области“ в Испания, които са в „различни фази“. Ла Лига работи усилено в помощ на всички отбори.

„Изненадан съм, че след всички тези усилия да поддържаме темпото, сега в последните 100 метра някой идва, сякаш състезанието не е направено от всички“, предупреди той.

„Време е да бъдем търпеливи и да се насладим на успеха на възобновяването на Ла Лига. Време е всички да бъдем отговорни“, добави Лосано.

„Всеки, който е допринесъл за създаването на объркането, ще носи отговорност. Всички трябва да изпратим едно и също послание. Невъзможно е да има публика на някои стадиони, а на други не“, каза още Ирене Лосано.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още