Без избор: Отборите в Англия трябва да приемат неутралните терени

| Англия

Клубовете от Висшата лига ще трябва да приемат да играят на неутрални терени, когато мачовете се подновят. Това заяви изпълнителният директор на Асоциацията на мениджърите на лигата Ричард Беван.

Предстои клубовете да гласуват в понеделник предложенията за завършване на сезона.

Според ББС, предложението за игра на неутрални стадиони се нуждае от гласовете на поне 14 от 20-е клуба, за да бъде прието. Беван каза на ББС Радио 4, че ако то бъде отхвърлено, сезонът може да бъде отменен.

Висшата лига е спряна от 13 март заради пандемията от коронавирус. Плановете за рестартиране включват отново мачове през юни, за да може да се завърши сезона в края на юли. Това ще изисква тренировките да започнат до 18 май.
Лигата също ще се нуждае от минимум 40 000 теста за играчи и служители, ако оставащите мачове се изиграят без публика.

Беван добави, че "времето не е на наша страна и трябва да се подновят тренировките много скоро", за да може мачовете да стартират отново до 12 юни.

Всичките 20 клуба от Висшата лига се ангажират да изиграят останалите 92 мача от сезон 2019/2020, ако и когато е безопасно да стане това./БТА

Клубните доктори в Англия посочиха 100 свои опасения около подновяването на футбола

Феновете ще подкрепят любимия си отбор виртуално

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още