БФС опитва да попречи на делегати, критици на ръководството, да присъстват на конгреса

dsport.bg

Изключително притеснителна информация извадиха на преден план от екипа на Димитър Бербатов ден преди конгреса на БФС. Димитър Барбатов дава пресконференция заедно с Стилян и Мартин Петров, както и Петър Величков.

Димитър Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата, ако има морал

„Целият процес е важен. Процесът преди и по време на конгреса. Ние сме в контакт с всички клубове. Идват клубове, които искат съдействие, които казват, че нито знаят от къде да си получат картите, нито знаят къде е хотела. „Търсим областните и те не ни вдигат телефоните“, ни казват клубовете. Всички знаете как ръководството на БФС се опита да бламира конгреса. В момента се натъкваме на нещо неприятно. Има клубове, чиито делегати са с критични позиции към това ръководство. Прави се опит делегати на тези клубове да не бъдат допуснати до конгреса. Не им се издават делегатски карти. Подава в прокуратурата сигнал, че тези делегати не са легитимно избрани, защото имали съмнения как УС са избрали тези делегати. При положение, че от тези клубове няма сигнал за нередности. Ако от някой клуб подаде сигнал ок, но БФС тръгва срещу конкретни клубове без да се е страна. БФС не може да оспорва решението на УС на своите членове. Целта е ясна – тези делегати да не бъдат допуснати в залата. Прокурорската проверка е ясно как ще завърши. Не случайно бяха обявени 508 делегати, а не 531. Не може да не допускаш делегати и не може да обяснява на клуба какво и как. Те отиват с един голи твърдения и погазват правото и презумпцията на невинност. Колко клуба атакуваха по този начин. Виждат имената на тези хора и търсят начин, за да не бъдат допуснати. Свидетели сме отново на грубо нарушавана не устава", каза Петър Величков. 

"Балкан Варвара е клуба, който е издигнал свой член легитимно свой член за делегат на конгреса. Това е сериозен критик на ръководството, подготвен юрист, запознат изцяло с регламентите на ФИФА и УЕФА и този човек не бива допускан с тази легитимация", разкри Величков.

"Събраха се много неща, за което ръководството дължи отговори. Трябва да има въпроси и знаят какви са настроенията и че тези хора ще задават тези въпроси. БФС незабавно да издаде делегатски карти на всички клубове, които са заявили участие. Не да го правят предварително, за да спрат хората. След това напрежение, което се зададе. Не знам какъв морал трябва да има Борислав Михайлов, за да остане като кандидат-президент“, каза Петър Величков.

„След 16 години провал след провал, никакви резултати, никакво изпълнение на програмата. Не ми се иска да направим една копи-пейст ситуация на това, което се случи във ФИФА – Сеп Блатер бе избран за нов мандат и след 4 дни излязоха материали, които го принудиха да се оттегли. Михайлов знае, защото той знае какво е правил. Не искаме българския футбол да се окаже в ъгъла на УЕФА. Анонсите са притеснителни. При нас дойде папка с 300-400 документа и как се изразходват парите на БФС. Държавата не е влязла по същество с казуса, в който си иска част от дадените пари“, допълни още Величков.

"Охранителите нямат място в залата. Нямат място при урните, нямат място да прикриват урните с телата си. Да гледат лошо делегатите и да  ги притесняват. Ако урните бъдат изнесени на сцената могат да бъде проведено гласуването. Там може да бъде гласуването и да бъдат пред всички преброени. Ако бъдат организирани така изборите, то новото ръководство ще се легитимира и няма да се оспорва. Трябва да се обърне внимание кога кандидат-президентите ще бъдат допуснати в залата. Дали за 5 минути за изказвани или ще бъдат допуснати от самото начало на конгреса. Там предстои сериозен дебат. Там ще бъдат изказани неистини. Ще ще напарви опит за заблуждавани. Кандидат-президентите трябва да са вътре и да слушат какво говорят делегатите, какви проблеми поставят и какво говори кандидата Михайлов. Унизително е тези хора да бъдат тренирани, както бе третиран Любослав Пенев, който бе оставен като куче в кулуарите. Клубовете, призовавам ги да не се страхуват и да покажат това, което показаха пред нас по време на срещите с нас", каза Величков.

Dsport пита: Кой трябва да стане президент на БФС?

Петър Величков: Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

Показаха документи как БФС пазарува на завишени цени

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ