Димитър Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата си, ако има морал

dsport.bg

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция заедно с колегите си Стилиян Петров и Мартин Петров. Той отново показа програмата си и изрази учудване, че все още има твърдения, че няма програма. На база излизащата документи в публичното пространство Бербатов призова Боби Михайлов да си оттегли кандидатурата за президент, ако има морал.

„Учудващо за нас все още специалисти обявяват как не са видели програма, има и специален сайт. Казахме на пресконференция, показахме и на отборите. Да не се изказват лъжи, че нямало програма. Програмата е пред вас“, каза Бербатов.

„Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма.

Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми?“, попита Бербатов.

„Целта е да покажем документите, които излизат. Все притеснителни неща. Най-нормалното нещо би би било. Ако един човек има морал трябва да си оттегли кандидатурата за президент. Виждате за какво става въпрос. Доста години назад. Ние следим с интерес и безпокойство какво ще бъде разкрито. Ние не плюем, ние показваме истината. Ние сме длъжни да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“, каза Бербатов.

Мартин Петров: Не се съмнявам, че ще се поздравим с победата

Стилиян Петров посочи интересни имена, които „агитират“ за Михайлов

„Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилян. Другите хора, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома, но всеки кандидат-президент има конкретно предложение го казва“

„От останалите кандидати съм говорил с Христо Христов, с който говорих на стадион „Марица“, когато ни даде стадиона. Георги Захариев също говорих. С другите кандидати не съм имал разговори. За балотаж не е ставало въпрос, както и за други договорки“, заяви още Бербатов.

"Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване. Ние сме си го направили. Пред всички клубове", каза Бербатов.

Димитър Бербатов коментира и изтеклия клип в публичното пространство, в който влиза в спор с охранител на националната футболна база в Бояна. "Случка преди 2-3 години, когато двете ми деца тренираха гимнастика. Получавам обаждане от голямата дъщеря. Човека не искаше да ме пусне. Приех го лично малко. Не реагирах както трябва, жена ми звъни. Но с риск да имам ядосана вкъщи направих това. Дали ми беше правилна реакцията? Не. Аз като всички мъже, като карам кола съм по-различен – изпреварвам, псувам, което не е правилно. Когато става дума за семейство ставаме малко по-различни. Бях длъжен да изясня за какво става въпрос и мисля, че го направих", заяви Бербатов.

БФС опитва да попречи на делегати, критици на ръководството, да присъстват на конгреса

„Няма как да сме сигурни кой как ще гласува. Ние правим това, което зависи от нас. Обиколихми страна, показахме програмата и показахме какво може да се промени. Ако е честен процеса, те си гласуват по съвет – няма натиск, няма хора, които да им висят на врата или „върни ми бюлетината“. Ако всичко, което предлагаме се осъществи легитимацията я има“, каза Бербатов.

Той отговора и на въпрос свързан с това, че Левски и Лудогорец не са изразили публични позиции на подкрепа. „Неофициално много неща могат да се говорят. Ние сме представили програмите и пред Левски, и пред Лудогорец и пред всички клубове, с които сме се срещали. Бях тотално откровен с всички и показвах повече емоции, но това е, защото искам нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх, трябва да гласуват промяна. Дали ще е за нас или някой друг“, допълни още Бербатов.

Разследване: Къде са 2 млн. евро от УЕФА за Националната футболна база?

"Ние вървим с високо вдигнати глави, каквото и да се случи. Няма от какво да се срамуваме. Малко се натоварва и самия отбор, но всичко е за доброто и за националния отбор", завърши бившият нападател.

Dsport пита: Кой трябва да стане президент на БФС?

Петър Величков: Михайлов е получил милиони под формата на заплати и бонуси

Показаха документи как БФС пазарува на завишени цени

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ